Fájóan hiányzik két szó a magyar kormány háborúellenes filmjének végéről

2023. augusztus 9. – 21:15

Fájóan hiányzik két szó a magyar kormány háborúellenes filmjének végéről
Forrás: Fortepan / Pesti Srác2

Másolás

Vágólapra másolva

Lassan egy hete futtatja a magyar kormány a legújabb békepárti videóját egy Bogdan nevű fiú történetét elmesélve, a film végén hangzik el az üzenet, miszerint az orosz–ukrán háború kitörése óta 5100 Ukrajnából menekült gyermek jár magyar iskolákba, óvodákba (ami egyébként dicséretes dolog, Németországban például 2023-as év 28. hetében 210 ezernél több ukrán gyerek járt iskolába, Lengyelországban 180 ezren).

A rekonstruált jeleneteket tartalmazó film végigveszi, miként változott meg Bogdan sorsa, hogyan lett az egykor boldog gyerekből egy menekülttáborba kényszerült félárva. Életében mindent a háború változtatott meg, a háborúban esett el az apja, a háborúban bombázták le a házukat, a háború miatt kellett idegen országba menekülniük.

Csak utóbbiból valószínűsíthető, hogy Bogdan ukrajnai: orosz lakások tízezreit nem bombázták porig az elmúlt ötszázharminc napban. De ezt csak innen tudni, a film szerint nem az ukránok vannak a megtámadott, az oroszok pedig az agresszori oldalon,

a film szerint (a sejtetett) ukránok állnak szemben a HÁBORÚVAL, ami csak van, létrejött magától, tulajdonképpen a háborúval háborúznak,

otthonaikat nem az oroszok bombázzák le, azok „megsemmisülnek”, Bogdan apját sem az oroszok lőtték le a saját hazájában, hanem „életét vesztette a harcokban”. A film végén elhangzik pár mondat, amivel mindenki csak egyetérteni tud:

„Egy élet a sok millió közül, amelyet tönkretett a háború. Elég volt a háborúból! Itt az ideje a békének!”.

Tökéletes videó, csak fájóan hiányzik utána még két szó:

RUSZKIK HAZA!

Forrás: Fortepan / Berkó Pál
Forrás: Fortepan / Berkó Pál
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!