Megégette egy csirkefalatka, 800 ezer dolláros kártérítést ítélt neki a floridai bíróság

2023. július 21. – 09:57

Másolás

Vágólapra másolva

Egy floridai bíróság 800 000 dollár (több mint 270 millió forint) kártérítést ítélt meg egy nyolcéves kislánynak, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett, amikor egy mcDonald'sos Chicken McNuggets a lábára esett – írja a BBC.

A „veszélyesen forró” McNuggets még 2019-ben égette meg az akkor négyéves Olivia Caraballót. A kislánynak a floridai Tamaracban vásároltak az étterem autós (drive thru) részlegén, aki mikor az autóban ülve kinyitotta a Happy Meal menüjét, a lábára esett a forró csirkefalat.

A családja az eset miatt 15 millió dolláros (5,1 milliárd forint) kártérítést követelt.

A bíróság már májusban kimondta, hogy a gyorsétteremlánc felelőssé tehető a történtek miatt. Végül egy másik bíróság szerdán két órán át tanácskozott, mielőtt meghozta az ítéletét a kártérítésről. A pénzt végül az „okozott fájdalom és szenvedés”, illetve a „lelki gyötrelem” miatt ítélték meg a nyolcéves lánynak. Olivia édesanyja azt mondta, hogy lánya lábán egy heg maradt, amit a jövőben szeretnének eltávolíttatni. A gyorsétterem szerint a kislány kedvét nem vette el a sérülés a mekizéstől:

„Még mindig a McDonald'sba jár, még mindig kéri, hogy a McDonald'sba járhasson, máig előfordul, hogy édesanyjával csirkefalatkákat vesz”

– mondta Jennifer Miller védőügyvéd. A McDonald's azzal védekezett, hogy a családnak csak 156 ezer dollárt kellene kapnia, mert állításuk szerint a lány fájdalmai megszűntek, miután az égési sérülése három hét alatt meggyógyult.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!