Tiszadobig ment a Breaking Bad színésze, hogy megtalálja a felmenőit

2023. június 21. – 12:47

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarországra látogatott a magyar származású amerikai színész, Dean Norris, akit a legtöbben a Breaking Bad (magyarul leírni is fáj, de: Totál szívás) című sorozat Hank Schrader ügynökeként ismernek.

A színész Budapesten a státusztörvény elleni tüntetésbe is belefutott a parlament előtt pénteken, ahol akutálpolitikai gyorstalpalót is kapott a momentumos Fekete-Győr Andrástól. Amit talán nem bánt, de nem ezért jött Magyarországra.

Hanem azért, hogy megkeresse a falut, ahonnan a nagyapja származik: Tiszadobot.

Ide végül hétfőn jutott el:

„Eljutottunk nagyapánk falujába, Tiszadobra. Megkerestünk dédapáink sírját, és kaptunk egy kis történelemleckét és zenét a helyiektől” – írta az Instagramon.

Tiszadob Magyarország északkeleti csücskében, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, a Tiszavasvári járásban fekszik. Dean Norris nagyapja még itt született, de később az Egyesült Államokba vándorolt ki. A színész 1963-ban már Indiana államban látta meg a napvilágot.

Tiszadob legismertebb látványossága egyébként az Andrássy-kastély, amelynek udvarán pár éve 3000-3500 éves, a bronzkorból származó sírokat találtak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!