Újabb, minden eddiginél váratlanabb kordont vetettek be a Karmelitánál

2023. május 4. – 19:40

Másolás

Vágólapra másolva

Rég nem látott, túlzás nélkül világszínvonalúnak is nevezhető bohózat alakult ki Orbán Viktor hivatalánál. A szerdai, egyébként a NER történetének egyik legerőszakosabb délutánjába torkolló tüntetés közben valakik felfújták a Karmelita oldalára, hogy demokráciát, illetve hogy nincs tanár.

A falfirkákat csütörtök délelőtt már árgus szemekkel vizsgálták a hivatal munkatársai, akik hozzá is láttak a feliratok eltávolításához.

fotó: Fábián Tamás / Telex
fotó: Fábián Tamás / Telex

Kíváncsi voltam, sikerült-e kivitelezni a projektet, ezért kora este újra felsétáltam a várba. Őszintén szólva fogalmam sincs, mire számítottam, nem vártam igazából nagy izgalmat, egyszerűen csak látni akartam, hova futott ki ez a történet. Ehhez képest amikor a csúcsra vezető lépcsőfokok megmászása után elém tárult a következő látvány, tényleg nem akartam hinni a szememnek:

Egy újabb, ezúttal paravánként is funkcionáló kordon. Amivel nem azt akadályozzák meg, hogy valahova be lehessen jutni – általában, sőt, szinte mindig ezt a szerepet töltik be a kordonok. Esetünkben, mármint a miniszterelnök udvarának esetében viszont arról van szó, hogy valamit el kell vele takarni.

Ezen a ponton arra gondoltam, hogy ezúttal biztos nem találták meg a megfelelő vegyi anyagot, és amíg nekilátnak a nagy levakaráshoz, addig sem szeretnék, ha Orbán Viktor, valamint a környezetéhez érkező prominensek szemét bántanák az említett feliratok.

Közelebb mentem, és kiderült, hogy nem egészen erről van szó:

A graffitiket (a demokráciát!) eltávolították, de a munka nem sikerült maradéktalanul. Körvonalak, halvány foltok mintha látszódnának még, a kordonozás szerelmesei pedig úgy döntöttek, az lesz a legjobb, ha ezt is eltakarják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!