Végül csak megért 5 milliárd forintnyi dirhamot valakinek az a rendszám, hogy P

2023. április 10. – 14:58

Végül csak megért 5 milliárd forintnyi dirhamot valakinek az a rendszám, hogy P
Forrás: Khaleejtimes / Twitter

Másolás

Vágólapra másolva

Világrekordot is jelentő 55 millió dirhamot (5 milliárd forint) költött egy ritka rendszámtáblára valaki Dubajban, akinek jócskán van mit a tejbe aprítania. Az Egyesült Arab Emírségekben több mint egy évtizede fennálló rekord dőlt meg ezzel.

Az Emirates Auction LLC szombaton egy jótékonysági árverésen adta el a P 7-es rendszámot – amely első ránézésre csak egy sima 7-es számnak tűnik, mivel a P betű a rendszám bal szélén van. A bevételt Mohammed bin Rashid sejk, dubaji uralkodó élelmiszersegély-kezdeményezése, az 1 Billion Meals Endowment kapja. Az árverés nyertesének kilétét nem hozták nyilvánosságra.

A licit 15 millió dirhamról indult, és pillanatok alatt elérte a 30 milliót, majd a licit percekig stagnált 35 millió dirhamnál, amit Pavel Valerjevics Durov, a Telegram alkalmazást alapító francia–emirátusbeli üzletember ajánlott. Ezután beindult a buli, az ár gyorsan emelkedett, mígnem elérte az 55 millió dirhamot.

Az Egyesült Arab Emírségekben szokássá vált, hogy jótékonysági célokra árverezik el az ilyen hiúságlegyezgető rendszámokat, mondván, ha az ultragazdagok fitogtatni akarnak, hát jótékony céllal fitogtassanak. Az előző rekord 2008-as volt, akkor 52,2 millió dirhamot fizetettek az Abu Dhabi 1-es rendszámtábláért.

Az ilyen rendszámtáblák a Közel-Keleten kívül is csodálatos árakat tudnak elérni, felesleges milliárdokkal rendelkező emberek ugyanis máshol is élnek. Az év elején Hongkongban 25,5 millió hongkongi dollárért (1,1 milliárd forint) csapott le valaki az egyetlen betűs „R” rendszámra egy árverésen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!