Ön ismeri ezt a táblát a KRESZ-ből? – Pécsen a forgalomba helyezték ki

2023. április 5. – 10:29

Ön ismeri ezt a táblát a KRESZ-ből? – Pécsen a forgalomba helyezték ki
Fotó: ATV híradó

Másolás

Vágólapra másolva

Pécsen egy meglehetősen furcsa közlekedési táblát helyeztek ki az egyik utca végébe, amit még tapasztalt sofőrök is nehezen tudnak értelmezni, ugyanis nem létezik a KRESZ-ben. „Hivatalosan még ilyen táblacserét, ami nem létezik a KRESZ-ben, ilyennel nem találkoztam” – mondta Nagy László közlekedési jogász az ATV-nek. A tábla minden bizonnyal a behajtani tilos jelzést jelenti – csak éppen egy új köntösben: fehér alapon fekete vízszintes csíkkal a közepén, nem piros alapon fehér vízszintes csíkkal.

A pécsi közlekedési táblákért is felelős önkormányzati cég szerint nem miattuk kerültek ki a nehezen értelmezhető táblák. „A kivitelező cég hibázott, amely egyébként nem a társaságunk megbízásából dolgozik a munkaterületeken. Amint észleltük a problémát, kollégáink azonnal intézkedtek, a táblák cseréje jelenleg is zajlik” – mondta Palotai Tamás, a Biokom Kft. kommunikációs és PR-referense az ATV-nek.

Az autósok leginkább azon háborodtak fel, hogy az egyébként nehezen értelmezhető közlekedési táblák kihelyezése után a rendőrök több sofőrt is megbüntettek, mert szerintük szabálytalan módon hajtottak be egy-egy utcába.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!