Nagy Feró és Menczer Tamás megállapodott abban, hogy mindketten Fidesz-csicskák

2023. március 25. – 16:41

Másolás

Vágólapra másolva

Zavarba ejtő videót tett közzé oldalán Menczer Tamás államtitkár, amin Nagy Feróval, a Nemzet Csótánya címtől a Kossuth-díjig kacskaringós karriert befutott rockénekessel beszélget. A videó egy alig egyperces részlet a Budakörnyéki kommentár nevű eseményből, és szellemesen riposztozik benne egymással a két beszélgető fél:

  • Feró kijelenti, hogy ő egy Fidesz-csicska.
  • Menczer siet hozzátenni, hogy ő is.
  • Feró emeli a tétet azzal, hogy szerinte zsenik vannak a kormányban, „még államtitkári szinten is”.
  • Menczer árnyalja a helyzetet azzal, hogy túl kevés.

A csicskázás egyébként a modern magyar politikai közbeszédben 2017-ben honosodott meg, amikor Orbán Viktor az akkor, a választás előtt komoly kihívónak tűnő Jobbikot csicskapártozta le, ennek tükrében különösen erős az öniróniának az a foka, ahová most Menczer és Nagy Feró kéz a kézben merészkedtek.

Elvégre a szó jelentése a Debreceni Egyetem Magyar Nyelvtudományi Tanszékének definíciója szerint:

csicska

Börtönszleng
fn gyak

Az a fogvatartott, akinek ki kell szolgálnia zárkatársait, az elítéltek hierarchiájában a legalsó fokon lévő fogvatartott. Ezeknek az egyéneknek kötelességük zárkatársaikra mosni, főzni, takarítani, mert ha ezt nem teszik meg, meg is verik őket.

szinonimái: ákombákom, alkalmazott, bejárónő, bogár, bolond, csákó, csicsedli, csicsmarek, csicsó, csiribiri, csirikli, csiriulipali, daru, droid, dzsóker, egyénivállalkozó, fácán, fegyverhordozó, ferkó, fiam, fincsa, gubernátor, gyökér, házicica, inas, katona, komornyik, kuka, kullancs, kutya, kuzin, melós, mikrobi, mosónő, nasi, nyuszi, palimadár, pancser, papagáj, robot, sikamatyi, szégyentelen, szöcske, taxis, zsan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!