Halálhasast ugrott egy férfi a csatornába egy velencei palota tetejéről

2023. március 24. – 22:01

Halálhasast ugrott egy férfi a csatornába egy velencei palota tetejéről
Forrás: Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Egy szál alsónadrágban állt ki a velencei csatorna mellett az egyik palota tetejére egy férfi, majd rövid nézelődés után a vízbe vetette magát, ez látható azon a videón, amit péntek reggel posztoltak egy olasz Facebook-csoportban. Hogy valóban mostani a felvétel, azt a ködös időjárás valószínűsíti. Nem tudni, hogy mi lehetett az illető célja az ugrással, azonban ha megfigyeljük, a végtagjait széttárva, irtózatos hasast ugrik, láthatóan direkt. Ezek alapján elképzelhető, hogy

ez itt bizony az úgynevezett halálhasas.

Az eredeti videóban a csobbanás után a férfi kimászik, és az őt végig filmező barátja törölközőjével megszárítkozik, láthatóan kutya baja.

A Norvégiából indult halálugrás, a death dive klasszikus változatában
a versenyzőknek vízszintesen, nyújtott karokkal és lábakkal kell repülniük egészen a vízbe érkezésük előtti legutolsó pillanatig, forgás nélkül. A legeslegvégén magzatpózba görnyednek, hogy először lábukkal és kezükkel (vagy térdükkel és könyökükkel) csobbanjanak, így kerülve el a súlyos sérüléseket. Az ugrásokat a sebesség, a levegőben töltött idő, alapján értékelik, figyelembe véve, hogy az illető meddig képes tartani az eredeti pózt, hogyan zár és a miként csobban.

A jelenlegi világrekord 31,3 méter, a nőknél pedig 24,8.

A videó kapcsán többen megemlítik, hogy a napokban az olasz várost ellepték a parkourosok, akik háztetőről háztetőre ugrálnak. A város polgármestere, Luigi Brugnaro nemes egyszerűséggel idiótáknak nevezte őket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!