Bekopogott a floridai férfi ajtaján az udvarias aligátor, aztán jól lábon harapta

2023. március 19. – 14:51

Másolás

Vágólapra másolva

Scot Hollingsworth Daytona Beach-i lakos egy este gyanútlanul üldögélt a tévé előtt a feleségével, amikor dörömbölést hallott a bejárati ajtó felől.

Felállt, hogy megnézze, ki kopog.

Egy háromméteres aligátor kopogott.

Az állat üdvözlés helyett azonnal combon harapta a férfit. Hollingsworth az ijesztő első találkozás ellenére meglehetősen elnézően nyilatkozott később a helyi tévécsatornának a vadállatról: „Gyanítom, hogy legalább annyira megleptem az aligátort, mint amennyire ő lepett meg engem” – mondta.

A férfit azonnal kórházba szállították, várhatóan teljesen fel fog épülni. Az állat nem volt ennyire szerencsés, a Floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság később befogta és elaltatta.

Floridában egyre nagyobb az aligátorpopuláció, a veszélyes ragadozók egyre gyakrabban tévednek be a lakott területekre is, bár a támadások egyelőre ritkaságnak számítanak. A halálos aligátorharapások ritkák, főleg ha nem provokálják az állatokat. A Floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság szerint annak a valószínűsége, hogy valaki az államban súlyosan megsérül egy provokálatlan aligátortámadásban, nagyjából egy a 3,1 millióhoz.

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!