A préselt malacarc lett a felcsúti szakácsverseny nyertes étele, és hát mi más is lehetett volna

2023. március 18. – 19:26

Másolás

Vágólapra másolva


Kiskunsági préselt malacarc elnevezésű ételével a fülöpszállási Kígyósi Csárda Székekpuszta Ifjai nevű csapata nyert a Magyarország étele 2023 szakácsverseny döntőjében szombaton Felcsúton, adta hírül a Magyar Távirati Iroda. A nyertes kompozícióról még nem kaptunk fotót, addig íme egy illusztráció:

Képünk illusztráció! – Fotó: Memecreator
Képünk illusztráció! – Fotó: Memecreator

A verseny második helyezettje a kecskeméti Vincent Restaurant & Pastry Vincent nevű csapata lett Bíbor hajnal elnevezésű ételsorával. A harmadik helyen a Róna Ászai nevű csapat végzett Csonka-torony nevű ételkompozíciójával.

Az ételek megalkotása során fontos volt a tradíció, a regionális hazai alapanyagok megjelenése, kötelezően használandó elem volt a kiváló minőségű sertéshús, a vaj, valamint egy bármely, Magyarországról származó öko- vagy hazai védjegyes termék.

Szalvéta, taps, függöny.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!