Szökött kokainmacska kezdhet új életet a cincinnati állatkertben

2023. március 10. – 11:50

Másolás

Vágólapra másolva

A cincinnati állatkertben tartják majd azt a szervált, amelyet egy közúti ellenőrzés során fogtak be, és amelynek szervezetében kokaint találtak, jelentette az AP hírügynökség az MTI szerint.

A nemrég bemutatott Koakinmedve című horror-vígjátéknak köszönhetően a nagymacska története azonnal körbejárta az internetet. A film egy fekete medve igaz történetét dolgozza fel, amelyet holtan találtak nagyjából kétmillió dollár értékű kokain mellett. A bizarr történet miatt a közösségi médiaoldalakon a szervált a kokainmedve után szabadon kokainmacskának nevezték el.

A helyi állatfelügyelet elmondása szerint a vadmacska egy januári közúti ellenőrzés során szökött meg gazdája autójából. A szabadságtól megrészegült, Amiry névre keresztelt vadmacska menekülés közben eltörte a lábát.

Amiryt végül egy cincinnati állatvédő egyesület fogta be, akik azt hitték, hogy egy szavanna macskafélével van dolguk. Később DNS-vizsgálattal derítették ki, hogy valójában szerválról van szó. A The Guardian szerint míg szavanna macskát legális, szervált illegális tartani Ohióban. Itt valószínűleg nagyobb probléma egyébként, hogy az állat szervezetében kokain nyomait is találták.

Fotó: cincyanimalcare / Instagram
Fotó: cincyanimalcare / Instagram

Jogos a kérdés, hogy miért tesztelik a befogott vadállatokat különböző drogokra, a válasz pedig egyszerű: nem ez volt az első eset, hogy a megye állatmenhelyként is funkcionáló állatvédő egyesülete olyan vadállatra bukkan, amelynek kábítószert találnak a vérében. 2022-ben az egyesület befogott egy Neo névre hallgató csuklyás majmot, amelynek később metamfetamint mutattak ki a szervezetében.

„A tavalyi eset óta az egyesületnél bevett eljárássá vált, hogy a menhelyre érkező egzotikus állatokon drogtesztet végeznek” – mondta Ray Anderson, az egyesület egyik dolgozója. Anderson azt is megerősítette, hogy Amiry tulajdonosa lemondott a szervál felügyeleti jogáról, mielőtt a cincinnati állatkert gondozásába került volna.

„A szerváltartás nagy felelősséggel jár. Az állat kiegyensúlyozott étrendet és speciális gondozást igényel, nem olyan, mint egy házimacska” – mondta Julie Sheldon, a Tennessee-i Egyetem állatkerti orvostudományi tanszék adjunktusa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!