Jöhetnek itt sorban a Hannák, sohasem lesz övék a Máriák országa

2023. március 10. – 11:31

Jöhetnek itt sorban a Hannák, sohasem lesz övék a Máriák országa
Forrás: Sandro Botticelli / Wikipedia

Másolás

Vágólapra másolva


Több mint tíz éve a legnépszerűbb lánynév a Hanna Magyarországon, ebből akár arra is gondolhatnánk, hogy lassan egészen komoly Hanna-sereg lepi el az országot. A statisztikákat megvizsgálva azonban azt látjuk, hogy hiába jönnek csőstül a Hannák, sosem lesz övék a Máriák országa. 2023. január 1-jén ugyanis

a 270 167 Mária árnyékában összesen 27 867 Hanna élt,

vagyis a Hannáknak meg kellene tízszerezniük csapataikat, hogy átvegyék az uralmat, ami évente ezer körüli számmal sokáig fog tartani.

Azt viszont el kell ismernünk, hogy az idő a Hannáknak dolgozik, a Máriák népes tábora egyre fogy, utánpótlás szinte nincs. 2022-ben olyan kevés Mária született, hogy be sem fértek a száz leggyakrabban választott utónév közé, nemcsak olyanok lépték le őket, mint a 166 új Zejnep, de még az Alinák (136) és az Elinák (122) is.

Mi a helyzet férfifronton, merülhet fel most mindenkiben: lesz-e Dominik-dominancia? Van-e elég Olivér a Leventék pucájában, hogy valaha odaérjenek a trónra, ahol most a Lászlók ülnek? A válasz szinte szó és szám szerint ugyanaz, mint a Hanna–Mária-csatában:

a 26 702 Dominik csak a bokájáig ér a Lászlók 263 839 ezres csapatának,

akiket még a 40 231 Leventének sincs esélye móresre tanítani, pontosabban esély mindig van, csak igen-igen csekély. Ráadásul a Lászlóknak áll a zászló, az 1330 Dominik mellett a 26. leggyakrabban választott utónévként 464 új Lacust csomagoltak pelusba 2022-ben.

Most, hogy ezt így kiveséztük, levezetésként konstatáljuk hátradőlve a tényt, hogy a vezetéknevek között évek óta változatlan a helyzet, a Nagyok a legnagyobbak, a Kovácsoknak sikerült behozhatatlan előnyt kovácsolniuk a 2. helyen, igazi harc talán a bronzéremért folyhat, a Szabók igyekeznek nekiesni a Tóthoknak. Mivel azonban mind a tíz név viselőinek tábora nőtt, így a Szabók is csak nagyjából száz főt tudtak faragni a hátrányukon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!