Egy kiskőrösi pizzéria jalapenós-BBQ-s-csirkés-narancsos Orbán-pizzát készít a miniszterelnök tiszteletére

2023. március 10. – 18:16

Másolás

Vágólapra másolva

„Bűncselekményre szeretném felhívni a figyelmüket”, érkezett szerkesztőségünkbe az a levél, amely végén egy furcsa, talán mondhatom, mindannyiunkat egy kisebb bizsergéssel eltöltő link szerepelt. Miután Orbán Viktor bejelentette, hogy március 15-én Kiskőrösön ünnepel, egy helyi pizzéria úgy döntött, Orbán-pizzával várja a miniszterelnököt.

A feltétek között könnyen és nehezebben értelmezhető, szimbolikus elemek szerepelnek. Ilyen

  • a mézes BBQ-alap, amely, mi úgy véljük, a miniszterelnök lágy, édes oldalára utal. Az Amerikából a világot meghódító BBQ előtt azonban megrökönyödve állunk;
  • csirkemellcsíkok: melldöngetés? absztrakt mellszobor? ki tudja?!
  • sajt – jelenléte a pizzán érthető, hiszen az infláció és a válság óta ez országunk egyik legbecsesebb terméke;
  • narancskarikák, magyarázni aligha kell;
  • na és az elmaradhatatlan jalapeno: erős, büszke, csak kár, hogy nem egy hegyes erős.

Egy nagy Orbán-pizza 3810 forintba fog kerülni, a kicsi 3530 magyar pénz, aki viszont óriás Orbánt akar, vigyen magával 10 330 forintot. Aki meg nem kóstolja meg (vagy lemarad a március 12–19-ig megvásárolható csemegéről), azért annak is ottmarad a látvány, a pizzafilozófia égető kérdései: vajon direkt csináltak ennyire bizarr pizzát a Pizzaphone merész tésztamesterei? Vajon Orbán Viktor milyen pizzának érzi magát? Vajon mi hiányzik még a feltétek közül a teljességhez? Vagy így tökéletes, ahogy van? Megannyi égető gondolat.

A kontextus kedvéért azért azt se hagyjuk ki: ez az a kiskőrösi pizzéria, ami régóta, fogalmazzunk úgy, érdekes pizzakülönlegességekkel operál. 2016-ban például Szír, Terrorista, Ahmed vagy Bevándorló fantázianevű pizzákat tett étlapjára a bevándorlóhullám közepén. A pizzériáról ekkor a 24.hu (és a Vice is) írt. A Vice az étterem tulajdonosát is megszólaltatta a cikkben, aki ekkor azt mondta: szerinte „viccesek és figyelemfelkeltők” a pizzanevek, bár tudja, hogy „nem tud mindenki jóízűen nevetni rajtuk”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!