Úrnak és úrnőnek szólítja az OTP applikáció? Használja ki, mert már nem sokáig

2023. március 6. – 14:14

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt napokban az OTP applikáció több felhasználójának is feltűnhetett, hogy a belépési felületen a neve mögé odakerült az ÚR, illetve az ÚRNŐ megnevezés. A 444.hu kiderítette, hogy mi áll az urazás és úrnőzés hátterében, és úgy néz ki, hamarosan búcsút inthetünk a szokatlan megszólításnak.

Fotó: Böszörményi Edina / Képernyőkép
Fotó: Böszörményi Edina / Képernyőkép

Az elmúlt napokban sokan arra tippelhettek, hogy az OTP az országban 2023-tól bevezetett vármegyézéshez és ispánozáshoz igazodva változtatott a felhasználói megnevezésén. Többen gondoltak félrefordításra is – repülőjegyeken előfordul, hogy a Mrs.-t kisasszonyra, a Mr.-t pedig úrra fordítják. A megoldás azonban ennél sokkal egyszerűbb.

Az OTP 444-nek küldött válaszából kiderült, hogy sem a vármegyékhez, sem hibás fordításhoz nincs köze az urazásnak és úrnőzésnek:

„Az úr illetve az úrnő az ügyfelek hivatalos megszólítására használatos a bankban az ügyfélkommunikáció során, ezt azonban a mobilbanki felület belépő oldalán frissítjük, és csak az ügyfélnevet fogjuk feltüntetni”

– írták. Így vélhetően már csak idő kérdése, hogy megjelenjen az app frissítése, ezután pedig újra csak a nevünk lesz látható a belépési felületen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!