Politikust ilyen szinten még nem semmisítettek meg tévés interjúban

2023. március 4. – 09:53

Másolás

Vágólapra másolva

Jon Stewart az amerikai tévézés egyik legismertebb alakja, a Comedy Centralon 15 éven át vezette a Daily Show című vicces, egyszemélyes hírkommentáló műsort. Ez a műfaj a magyar tévékben sosem tudott meghonosodni, az HBO-n futó Last Week Tonight lehet a legismertebb képviselője itthon, John Oliverrel. Stewart mostanában az Apple+ streamjén futó The Problem című talkshow házigazdája, ahol tegnap egy oklahomai republikánus politikus volt a vendége. A beszélgetés azonnal virális szenzáció lett internetszerte, itt lehet megnézni, angol felirattal:

Nathan Dahm szenátor azzal lett ismert, hogy egy sor, a fegyvertartás korlátozásait és ellenőrzését enyhítő törvényjavaslatot nyújtott be. Stewart eleinte azzal száll vitába, hogy a fegyvertartás könnyebbé tétele, illetve a még több fegyver magánkézbe kerülése tényleg biztonságosabbá teszi-e az országot. Aztán áttérnek egy másik forró témára, ami itthon is ismerős lehet: Amerikában a republikánus vezetésű államok sorra tiltják be a drag show-kat fiatalkorúak számára, a gyermekvédelem nevében.

És itt jön az a rész, amikor a műsorvezető úgy üti ki a szenátort, ahogy legutóbb talán Mike Tysontól láthattuk a karrierje csúcsán, amikor azzal szembesíti, hogy:

  • ha a drag előadók szólásszabadsághoz fűződő alkotmányos joga korlátozható a gyerekvédelem miatt,
  • akkor a fegyvertartás alkotmányos joga miért nem korlátozható ugyanilyen indokkal,
  • miközben az USA-ban a gyerekek között a vezető halálozási ok a lőfegyver okozta sérülés,
  • és ez utóbbi tényt ráadásul az egyre jobban feszengő politikussal mondatja ki, akinek szinte látjuk a feje felett egy képregényes gondolatbuborékban, hogy „minek kellett nekem idejönnöm??”

Hát, ilyesmik történnek, ha egy politikus nem csak a saját zsebében levő sajtóval hajlandó leállni beszélgetni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!