8 év 3 hónapig és 13 napig járt a Disneylandbe egy kaliforniai férfi, Guinness-rekorder lett

2023. február 26. – 15:30

Másolás

Vágólapra másolva

Naponta 60 kilométert utazott azért 2012 és 2020 között 8 éven 3 hónapon és 13 napon keresztül a most 50 éves Jeff Reitz, hogy minden nap ellátogathasson az anaheimi Disneylandbe, írja a Business Insider.

A férfi egy ajándékba kapott éves bérlettel kezdte a látogatásokat, amikre pont rá is ért munkanélküliként, ráadásul annyira nyomasztotta, hogy nincs munkája, hogy ezzel szerette volna elterelni a figyelmét az álláskeresésről. A hatvanadik látogatása épp egybeesett a 2012-es szökőévre rendezett 24 órás eseménnyel, ahol beszélgetésbe elegyedett egy riporterrel – és ekkor kezdett gondolkodni azon, hogy valami különleges is alakulhatna a kirándulásokból.

Ekkor kezdte el posztolni a napi disneylandezését az Instagramon, ahol mostanra már több mint 27 ezer követőt gyűjtött össze. Reitz a napi kirándulásai révén az anaheimi Disneyland helyi nevezetességévé vált, autogramot is kértek tőle. Miután munkát talált, Reitznek folyamatosan figyelnie kellett, hogy le ne maradjon a napi bejutásról. A napi széria végül 2020. március 14-én, a háromezres cél előtt öt nappal, 2995 nap után szakadt meg, amikor a Disneyland a Covid-19 miatt bezárt. Reitz számára a múlt héten hozták létre a Guinness-rekordot. Éves bérlete ugyan már nincs, de továbbra is Disneyland-rajongó marad.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!