Összefogtak a texasi diákok a 80 éves gondnokukért, akinek a drága lakbér miatt kell nyugdíj mellett dolgoznia

2023. február 22. – 11:50

Másolás

Vágólapra másolva

Havonta négyszáz dollárral (kb. 144 ezer forinttal) emelkedett a texasi Cooke megyében élő 80 éves James úr lakhatásának költsége, ezért nyugdíjas éveit megszakítva munkába állt januártól a helyi Callisburg Középiskolában, ahol gondnoki munkát vállalt.

A diákok nem hagyták sokáig szó nélkül a férfi sorsát, miután megtudták, miért kell dolgoznia, számolt be az idős férfi történetéről a Fox4News. „Egyik nap szóba került az osztályban, és én és a barátom, Banner azt gondoltuk, hogy ‘tudjátok mit, indítsunk egy GoFundMe-t’” – mondta az iskola egyik végzős diákja, Marti Yousko.

Yousko a barátjával, Greyson Thurmannel indították el a kampányt, utóbbi a TikTokon is posztot róla, így a férfi megélhetését segítő akció vírusszerűen terjedni kezdett.

„Tudtuk, hogy egy olyan kisvárosban, mint Callisburg, az emberek segíteni akarnak majd, és támogatni akarnak minket, különösen egy ilyen dologban, de nem hiszem, hogy valaha is gondoltuk volna, hogy olyanok lesznek itt, mint a hírcsatornák” – mondta Yousko.

A diákok mostanra több mint 144 ezer dollárt gyűjtöttek össze (kb. 52 millió forint), a célt 200 ezer dollárban (kb. 72 millió forintban) határozták meg. A Fox4News interjút kért az idős gondnoktól, de ő nem kívánt élni a lehetőséggel.

„Senki sem érdemli meg, hogy egész életében dolgozzon”, megérdemlik a pihenést – mondta Thurman, társa pedig azt, hogy senkinek sem kellene felhagyni a nyugdíjas éveivel és visszatérnie a munka világába azért, mert rákényszerül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!