Ön is nyugtalanító, hajókürtre emlékeztető hangra ébredt szerdán Buda környékén? Írja meg nekünk!

2023. február 15. – 17:57

Másolás

Vágólapra másolva

Furcsa hangok ébresztették fel szerdán reggel hat óra körül a Buda környéki települések lakóit. Solymáron és Pilisvörösváron is lehetett hallani az ég felől érkező, hajókürtre emlékeztető zajt, ami körülbelül két másodpercig szólt, majd néhány másodpercnyi szünetekkel még többször megismétlődött. Olvasónk, Olga felvételéből vágtuk ki az alábbi részletet:

Egy fültanú szerint eleinte egészen zeneszerű volt, később repülőgép zajára emlékeztetett. Hasonló esetről számoltak be 2014. május 24-én Esztergomban is, a jelenségről készült videót akkor a Youtube-ra is feltöltötték.

Az elmúlt években világszerte tapasztaltak hasonlókat, a 24.hu ebben a cikkben foglalta össze a rejtélyes hangok okait, amikről még a tudósok sem tudtak konszenzusra jutni. A Chapel Hill-i Észak-Karolinai Egyetem munkatársai arra gyanakodtak, hogy valamilyen légköri jelenség állhat a háttérben. Más szakértők úgy gondolják, hogy a morajlások jelentős részét repülőgépek okozzák, megint mások pedig azon az állásponton vannak, hogy a légkörbe belépő meteorok dübörgéséről van szó.

Várjuk olvasóink tapasztalatait, felvételeit az ugyelet@telex.hu emailcímre!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!