Hétköznapi hősök: százmillió forint értékben lopott alkoholt négy amerikai tini

2023. február 12. – 09:44

Másolás

Vágólapra másolva

Még szerdán történt, hogy egy bakersfieldi rendőr egy gyorshajtóra lett figyelmes az autópályán. A gyorshajtót az észlelése után nem sokkal lekapcsolták a kaliforniai autópályán, a történet viszont itt vett olyan szokatlan csavart, hogy bekerült a hírekbe. A kocsiban négy, Los Angeles környékén élő fiatal ült, három srác és egy lány, mindannyian 16-17 évesek, a kocsiban pedig 7000 dollár (kb. 2,5 millió forint) értékű alkoholt találtak a rendőrök – írja a KFOX14.

A lefoglalt italok egy része – fotó: California Highway Patrol
A lefoglalt italok egy része – fotó: California Highway Patrol

Az USA-ban 21 éves kor alatt tilos alkoholt fogyasztani, amit elég szigorúan is vesznek, ezért számos, a fiatalságát alkoholmámorban megélni vágyó tini tesz komoly erőfeszítéseket azért, hogy valahogy be tudjon rúgni a megengedett életkor előtt. Azt nem tudni, hogy az autópályás gyorshajtás után letartóztatott tinik inkább saját szakállukra szerezték a kocsiban talált piát vagy inkább tovább akarták volna passzolni, esetleg mindkettő, az viszont biztos, hogy nem voltak kispályások.

Nem a hétezer dolláros zsákmány volt az első, a csapatot azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy összesen nagyjából 250 ezer dollár értékben loptak el piákat Fresno és Bakersfield között található Rite Aid üzletekből. Azt nem tudni, hogy miért pont ezt a bolthálózatot szemelték ki maguknak.

Bűnszövetségben elkövetett lopással, nagy értékű lopással, bolti lopással, valamint lopott vagyontárgyak átvételével gyanúsítják a letartóztatott fiatalokat a rendőrök.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!