Tíz évig fizette a rászorulók gyógyszerét egy alabamai férfi

2023. január 21. – 08:51

Másolás

Vágólapra másolva

Hody Childressről senki nem tudta az alabamai Geraldine-ban, hogy mennyit segít a rászorulókon: a férfi majdnem egy évtizeden keresztül minden hónapban 100 dollárt (több mint 35 ezer forintot) adományozott a helyi gyógyszertárnak azért, hogy megsegítse azokat, akik nem tudták kifizetni a gyógyszereiket. A BBC szerint mindezt teljes titokban végezte, még a családja sem tudott róla, hogy jótékonykodik.

Childress egyébként gazdálkodott, és a közeli Lockheed Martin űrvállalatnál is dolgozott. A családja szerint gyakran küldött kézzel írott üzenőkártyákat, és ajándékozott saját maga termesztett zöldségeket és gyümölcsöket a szomszédainak.

Az évek során közel 12 000 dollárt adományozott a közösségnek, de egy feltétellel: névtelen akart maradni. A történetét végül Brooke Walker gyógyszerész osztotta meg a nagyvilággal: elmondta, hogy tőle kérdezte meg Childress, van-e olyan lakos, aki nem tud fizetni a gyógyszeréért, és mikor megtudta, hogy a gyógyszerész rendszeresen találkozik ilyen problémával, havonta visszajárt segíteni.

Amikor Childress lebetegedett, a lánya, Tania Nix vitte el a pénzt a gyógyszertárba. A férfi 2023. január 1-jén, 80 évesen elhunyt, a lánya a temetésén mesélte el először a geraldine-iaknak, mit tett az apja. Miután az erről szóló hír megjelent a Washington Postban, a gyógyszerész azt mondta, szerte az országból kap felajánlásokat, akik szeretnék továbbvinni Childress örökségét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!