GTA Szeged: lopott egy luxusautót, jogsi nélkül száguldozott vele, balesetezett, elfogták

2023. január 18. – 10:51

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyot ment egy 23 éves fiatal Szegeden tavaly február végén, amikor egy autókereskedés udvaráról ellopott luxusautóval kezdett el furikázni a városban, amíg egy sarokház falának nem ütközött, majd onnan kitolatva nekiment egy szabályosan parkoló autónak. A rendőrök a helyszín közelében fogták el, a Szegedi Járási Ügyészség most emelt vádat ellene – derül ki az ügyészség közleményéből.

A vádirat szerint a fiatal férfi február 20-án a kora délutáni órákban a kerítésen keresztül bemászott egy autókereskedés telephelyére, ahol először szemügyre vette a kiállított járműveket, és többet meg is rongált (például úgy, hogy a tetejükön ugrált), majd tetőablakon keresztül bemászott a szerviz épületébe, és az irodából magához vette az egyik luxusautó indítókulcsait.

Beült a közel 33 millió forint értékű Audiba, beindította, és egész egyszerűen kihajtott a kapun, amit éppen akkor nyitott ki a telephelyre érkező egyik dolgozó.

A férfi nagy sebességgel kezdett el száguldozni a városban, amíg egy sarokház falának nem ütközött, majd onnan kitolatva nekiment egy szabályosan parkoló autónak. A tulajdonosoknak összesen 10 millió forintot is meghaladó kárt okozott. Az időközben riasztott rendőrök a helyszín közelében elfogták, mint kiderült, soha nem volt jogosítványa.

A Szegedi Járási Ügyészség a férfit, mint különös és többszörös visszaesőt, háromrendbeli, az eltulajdonított értékek nagyságrendjéhez igazodó lopással, valamint háromrendbeli, az okozott károk nagyságrendjéhez igazodó rongálással vádolja.

A letartóztatásban lévő férfi bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!