Amikor az ember segít az állatnak: egy lomha koala miatt állította meg az autókat egy férfi a négysávos úton

2023. január 12. – 09:22

Másolás

Vágólapra másolva

Will Thornton az ausztráliai Queenslandben a saját életét is kockára tette azért, hogy egy lomha járású koala épségben át tudjon kelni egy négysávos autóúton, írja a Guardian. A 39 éves férfi éppen a feleségével kávézott lakása erkélyén, amikor meglátták, hogy egy koala bújik elő a fák közül.

Az állat ezután komótosan elindult a közeli négysávos autóút felé, amin láthatóan elég nagy sebességgel közlekednek az autók. Thornton mezítláb ugrott le a földszinti erkélyről, hogy segítsen a koalának. Mint a videón látható, az autókat elsőre nem is volt olyan egyszerű megállítani. Thornton időnként felemeli a karját, hogy megállítsa a járműveket, és közben bátorítóan gesztikulál a koalának, hogy menjen tovább.

A férfi azt mondta: figyelt arra, hogy megfelelő távolságot tartson az állattól, akit nem akart túlságosan megijeszteni. A koala épségben átért az úton. A videót az erkélyről a férfi anyósa készítette.

Az Ausztráliában őshonos koalákat veszélyeztetett fajnak nyilvánították, miután nem sikerült megállítani egyedszámuk csökkenését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!