Deutsch Tamás sportdiplomáciát is tanít a Milton Friedman Egyetemen

2023. január 11. – 14:28

Másolás

Vágólapra másolva

Köz- és magánjogot, sportdiplomáciát és futballstadion-üzemeltetést is oktat a Milton Friedman Egyetemen Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője, vette észre a 444.hu. Az egyetem honlapján található információk szerint Deutsch a Nemzetközi és Politikatudományi Tanszék oktatója, rövid bemutatásában szerepel többek között az is, hogy ő volt az első Orbán-kormány sportminisztere, két évig volt az Országgyűlés alelnöke, és 2014-től négy éven át dolgozott a Digitális Jólét Program végrehajtásáért felelős miniszterelnöki biztosként.

Ebben a bemutatásban ugyan nem térnek ki rá, de Deutsch Tamás 1986-ban kezdte meg tanulmányait az ELTE jogi karán, viszont diplomáját csak 1999-ben szerezte meg, és bár már első kormányának megalakulásakor, 1998-ban felkérte ifjúsági és sportminiszternek Orbán Viktor, csak egy évvel később tudta kinevezni.

Deutsch Tamás, aki 2010 óta az MTK elnöke is, 2002-ig volt sportminiszter, az ő nevéhez kapcsolódott a kudarcba fulladt stadion-beléptetőkapus fejlesztési program, amiről korábban részletesen írt kollégánk, Tenczer Gábor.

A hír Grafitembert is megihlette, rajzát itt találja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!