Az olasz rendőrség körözte azt a lopott kocsit, amivel a román digitalizációs hatóság elnöke járt

2022. december 21. – 19:48

Másolás

Vágólapra másolva

Lefoglalta a moldovai rendőrség a román digitalizációs hatóság (ADR) elnökének szolgálati autóját arra hivatkozva, hogy a jármű lopottként szerepel a nemzetközi nyilvántartásokban, írja az MTI. 2010 óta ez már a negyedik eset, amikor valamelyik romániai közintézményről kiderül, hogy vélhetően lopott kocsit használ.

Dragos-Cristian Vlad a román távközlési miniszter delegációjának tagjaként utazott Moldovába, azonban a határátkeléskor a moldovai rendőrök jelezték, hogy autóját körözik az olasz hatóságok. Vladot ugyan továbbengedték, de a hivatalos tárgyalások végeztével a chisinaui román konzulátus értesítette, hogy a körözött járművet mégiscsak lefoglalják.

A kocsi 2017-ben került a román adóhatósághoz egy elkobzás révén. Később továbbadták a távközlési minisztériumnak, majd pedig 2020-ban a tárca alá tartozó digitalizációs hatóság kezdte el használni.

A román digitalizációs hatóság elnöke szerint az ehhez hasonló eseteket az uniós adatbázisok összekapcsolásával lehetne megelőzni. Ennek műszaki és jogi feltételeinek kidolgozása pont a Dragos-Cristian Vlad által vezetett hatóság feladata lenne.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!