Szétrepedt, odaégett, kimászott a sütőből a bejgli? Küldjön fotót!

2022. december 18. – 15:40

Szétrepedt, odaégett, kimászott a sütőből a bejgli? Küldjön fotót!
Hömpölygő mákos – Fotó: Olvasónk, Zoltán

Másolás

Vágólapra másolva


Egy ideje (mióta létezik a Telex, sőt, még azon is túl) igyekszünk dokumentálni olvasóink karácsonyi erőfeszítéseit. A szokásos elfuserált faállítások, fadöntések, fakatasztrófák mellé idén új gyűjtésbe fogunk, arra kérjük olvasóinkat, így önt is:

Küldjön nekünk fotót az idei balul elsült bejglijéről!

Nagymamámnál nem ismertem jobb szakácsot, és ő ugyan egy békebeli Váncza-féle szakácskönyv második világháborún is átmentett lapjaiból szerezte ismereteit, de a bejglinél gyakorta így is elbukott. Nagyon finomat sütött, de a bejglik külseje sokszor hagyott maga után kívánnivalót. Kérdő tekintetünkre egy idő után minden évben már rutinból ütötte fel a „horváthilonát”, hogy abból idézze, mikor repedhet ki a bejgli:

  • ha túl kevés a töltelék,
  • ha túl sok a töltelék,
  • ha túlzottan megkelt a tészta,
  • ha nem kelt meg eléggé a tészta,
  • ha túl meleg a sütő,
  • ha túl hideg a sütő.

Széttárt karú, mosolygó nagymamám ilyenkor maga volt a shrug emoji prototípusa:

¯\_(ツ)_/¯

Ön is beleesett valamelyik bejglicsapdába? Beütött a bejglihorror? Hirtelen kiugrott a sütőből a bámulatos bejgliszörny? Küldjön róla fotót az ugyelet+bejgli@telex.hu címre, hogy a legjobb legmókásabb, legszomorúbb bejglikből egy csodálatos képes válogatást tehessünk az ünnepi desktopra!

Kedvcsinálóul: a fenti képen szereplő, finomnak tűnő, bár kissé hömpölygő bejglit egy barátom sütötte idén, ugye milyen csodás?

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!