Egy ideje (mióta létezik a Telex, sőt, még azon is túl) igyekszünk dokumentálni olvasóink karácsonyi erőfeszítéseit. A szokásos elfuserált faállítások, fadöntések, fakatasztrófák mellé idén új gyűjtésbe fogunk, arra kérjük olvasóinkat, így önt is:
Küldjön nekünk fotót az idei balul elsült bejglijéről!
Nagymamámnál nem ismertem jobb szakácsot, és ő ugyan egy békebeli Váncza-féle szakácskönyv második világháborún is átmentett lapjaiból szerezte ismereteit, de a bejglinél gyakorta így is elbukott. Nagyon finomat sütött, de a bejglik külseje sokszor hagyott maga után kívánnivalót. Kérdő tekintetünkre egy idő után minden évben már rutinból ütötte fel a „horváthilonát”, hogy abból idézze, mikor repedhet ki a bejgli:
- ha túl kevés a töltelék,
- ha túl sok a töltelék,
- ha túlzottan megkelt a tészta,
- ha nem kelt meg eléggé a tészta,
- ha túl meleg a sütő,
- ha túl hideg a sütő.
Széttárt karú, mosolygó nagymamám ilyenkor maga volt a shrug emoji prototípusa:
¯\_(ツ)_/¯
Ön is beleesett valamelyik bejglicsapdába? Beütött a bejglihorror? Hirtelen kiugrott a sütőből a bámulatos bejgliszörny? Küldjön róla fotót az ugyelet+bejgli@telex.hu címre, hogy a legjobb legmókásabb, legszomorúbb bejglikből egy csodálatos képes válogatást tehessünk az ünnepi desktopra!
Kedvcsinálóul: a fenti képen szereplő, finomnak tűnő, bár kissé hömpölygő bejglit egy barátom sütötte idén, ugye milyen csodás?