Több száz birka sétált napokig körbe-körbe Kínában

2022. november 19. – 14:57

Másolás

Vágólapra másolva

Több száz birka sétált napokig körbe-körbe Kínában, és egyelőre csak a találgatások mennek, hogy mi lehetett ennek az oka – számolt be erről a nem mindennapi eseményről a Miami Herald a kínai napilap, a People’s Daily szerdai Twitter-posztja alapján. A birkák a Kína északi részén található Belső-Mongólia régiójában rótták a köröket több mint tíz napon át.

Állatorvosi szakértők még nem adtak konkrét magyarázatot erre a különös viselkedésre, de feltehetően egy liszteriózis (angolul listeriosis vagy circling disease) néven ismert bakteriális fertőzés állhat a háttérben. Ez a fertőzés előidézhet különös viselkedést az állatoknál, összetömörülnek, majd behúzódnak egy sarokba, valaminek nekitámaszkodnak, vagy körbe-köre járkálnak – legalábbis ez áll egy állatorvoslással foglalkozó tudományos kötet liszteriózissal foglalkozó fejezetében a Miami Herald cikke szerint.

Bár még ez sem bizonyított, a Twitteren már mennek a találgatások, hogy a birkák miért körözhettek hosszú napokon át. Egyesek szerint az állatok feltehetően fáztak, míg mások szerint egyértelmű, hogy NASCAR-rajongók, valaki pedig egyszerűen csak rávágta, hogy biztos űrlények.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!