Megtalálta és visszaadta a Haribo 4,6 millió eurós csekkét, gumicukrot kapott cserébe

2022. november 16. – 17:05

Másolás

Vágólapra másolva

Az ember általában bosszankodik egy sort, esetleg néhány csúnya szó is elhagyja a száját, amikor elhagyja a kulcscsomóját, a fél pár airpodját, a kedvenc gyűrűjét, vagy rosszabb esetben a bérletét (még rosszabb esetben pont a hónap elején). A Haribo (pontosabban a gumicukor-gyártó cég pórul járt munkatársa) is bosszankodhatott, és feltehetően káromkodott is egy ízeset, amikor elhagyott egy darab papírfecnit. A papírfecni ugyanis egy 4,6 millió euróról (nagyjából 1,8 milliárd forintról) szóló csekk volt.

A papírdarabot egy bizonyos Anouar G. találta meg valahol Németországban (a Business Insider beszámolójából nem derül ki, hogy pontosan hol), amikor hazafelé sétált. Amikor meglátta, hogy a csekket a Haribo részére állította ki egy német szupermarketlánc, és azt is, mekkora összeg szerepel rajta, a jutalom reményében felvette a kapcsolatot a céggel. A Haribo ügyvédje azt kérte tőle, semmisítse meg a csekket, aminek a férfi eleget is tett.

A cég ezért cserébe 6 (azaz hat) csomag gumicukrot küldött neki ajándékba.

Anouar a német Bildnek azt nyilatkozta, csalódott, mert „ez egy kicsit olcsó húzás volt”. A lapnak a Haribo is megerősítette a történteket, bár hangsúlyozták, annyira nagy szolgálatot nem tett nekik a férfi, a csekket ugyanis senki nem válthatta volna be, csak a Haribo, és Anouar a „szokványos köszönő-csomagot” kapta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!