Cigiről cigire gyújtva futotta végig a maratont egy kínai férfi

2022. november 16. – 18:58

Cigiről cigire gyújtva futotta végig a maratont egy kínai férfi
Csen bácsi „sportolás” közben – Forrás: Weibo

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kínai férfi úgy futotta le a maratont, hogy menet közben elszívott egy doboz cigarettát. Ennek ellenére ráadásul nem is rossz idővel ért célba: 3 óra 28 perc alatt teljesítette a 42 kilométeres távot – írja az Independent.

A kantoni férfi előbb a Weibo nevű kínai közösségi platformon vált valóságos celebbé a még november 6-án prezentált mutatványának köszönhetően, majd a nyugati média is felkapta az Uncle Chen, azaz Csen bácsi becenéven ismertté vált láncdohányos maratonfutó történetét.

Csen bácsi az 574. helyen végzett, ami egészen tiszteletre méltó, tekintve, hogy több mint 1500 fő indult el a Sanghaj közelében rendezett versenyen. Ráadásul nem is ez volt az első alkalom, hogy cigivel a szájában futott végig egy maratont: a netezők által előtúrt fotók alapján már a 2018-as kantoni és a 2019-es hsziameni versenyt is hasonlóképpen teljesítette. Méghozzá úgy, hogy az előbbin 3:36-os, az utóbbin 3:32-es időt futott azaz 2018 óta folyamatosan javítani tudott a dohányozva maratonfutás – talán – világcsúcsán.

Ezekután azt hihetnénk, hogy Csen bácsi akkora dohányos, hogy már fel se tűnik neki, ha a kezébe csúszó cigaretta futás közben is rutinból a szájában köt ki. A Hong Kong Standard azonban azt írja, hogy még ennél is különösebb a helyzet: a férfi állítólag csak akkor gyújt rá, amikor fut.

Bár maga a futás közbeni cigizés és az ennek ellenére abszolvált életben maradás is figyelemre méltó teljesítmény, azt azért tegyük hozzá – ahogy a közösségi médiában is többen megtették –, hogy rendkívül káros hóbortról van szó, nemcsak Csen bácsira, de a körülötte futókra nézve is.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!