Pedagógusok: Olvassa be a közmédia a 9 követelésünket! Közmédia: sdfsdfsdf

2022. november 4. – 14:36

Másolás

Vágólapra másolva

Levélküldő akciót indított az aHang nevű civil szervezet azért, hogy olvassa be a közmédia a pedagógusok, a szülők és a diákok 9 pontos követelését az oktatás átalakításáról. A dolog persze szimbolikus értékű, hiszen a közmédia szinte soha semmilyen tiltakozásról nem szokott korrekt módon beszámolni, a pedagógustüntetéseket pedig mintha külön titkolnák, na, de azért valaki megpróbálta.

Az aHang a levelét hírhamisító Papp Dánielnek, az MTVA vezérigazgatójának címezte, valószínűleg abban a biztos tudatban, hogy mint máskor, most sem fognak választ kapni a közmédiának nevezett propagandagyárból. De nem is tévedhettek volna nagyobbat. Néhány perc után megérkezett ugyanis a válasz, miszerint:

sdfsdfsdf”

Úgy néz ki tehát, hogy Papp Dániel megkapta a levelet, és reagálni is akart rá, de mondanivalóját valahogy nem tudta szavakba önteni. Az MTVA később az esti M1 Híradóban hazugsággal vádolta az aHangot a közlemény miatt, mondván, levelezőrendszeréből senki nem küldött ilyen levelet.

A dolog pikantériája, hogy az sdfsdfsdf az internetes szlengben egy használt kifejezés, amelyet akkor ír az ember a Google-ba, amikor szörnyen unatkozik. Hogy Papp Dániel az oktatás témáját vagy a hírhamisítást unja szörnyen, egyelőre nem világos.

A tanárok, diákok és szülők 9 pontja egyébként a következő:

  1. Érdemi és nyilvános párbeszédet az oktatás megújításáról! Hiteles tájékoztatást a kormány és a közmédia részéről!
  2. Szüntessék meg a pedagógusok lejáratását, az oktatási szereplők megfélemlítését! A kirúgott vagy leváltott tanárokat azonnal helyezzék vissza! Megbecsülést a pedagógusoknak!
  3. Érdekérvényesítő sztrájkjogot a pedagógusoknak!
  4. Felelős, hozzáértő oktatásirányítást! Önálló oktatási minisztériumot!
  5. Kisebb terhelést a diákoknak és a pedagógusoknak!
  6. Esélyteremtő, minőségi oktatást és nevelést mindenkinek – az óvodától az egyetemig!
  7. Versenyképes és értékálló bérezést az oktatásban dolgozóknak!
  8. Minőségi, 21. századi környezetet a tanuláshoz és a tanításhoz, neveléshez!
  9. Szakmai szabadságot és támogatást az oktatásban! Korszerű nemzeti alaptantervet! Szabad tankönyvválasztást!
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!