Márciusban jön Harry herceg önéletrajzi könyve, a Tartalék

2022. október 28. – 12:10

Másolás

Vágólapra másolva

Angolul jövőre, január 10-én, magyarul március 17-én jelenik meg Harry herceg önéletrajzi könyve, ami a Tartalék címet kapta. A történet Harry és Vilmos herceg anyja, Diana hercegnő halála után indul, és egészen odáig mesél, hogy milyen okok álltak Harry és Meghan azon döntése mögött, hogy feladják a brit uralkodói családhoz köthető feladataikat, és az Egyesült Államokba költözzenek.

Corvina Kiadó
Corvina Kiadó

A könyv címe valószínűleg arra utal, hogy Harry mindig „tartalék” volt bátyja, Vilmos herceg mögött az örökösödési sorban. Ez a megnevezés egyébként jellemző a monarchiáknál: a trónra a családoknak „örökösre és tartalékra” van szükségük.

A memoár, ami magyarul a Corvina kiadónál jelenik majd meg, „nyers, rendíthetetlen őszinteséget” ígér – kérdéses viszont, hogy a bejelentése óta történt események, például II. Erzsébet halála és III. Károly trónra lépése változtatott-e a tartalmán. A könyv megjelenése is csúszott, nem tudni, hogy ebben közrejátszottak-e ezen történések is.

A Tartalék bevételeiből Harry brit segélyszervezeteket kíván támogatni. Sussex hercege 1,5 millió dollárt adományozott a Sentebale nevű szervezetnek, melyet együtt alapított Seeiso herceggel, édesanyáik örökségének megfelelően, és amely HIV-fertőzött gyermekeket és fiatalokat támogat Lesothóban és Botswanában. Harry a WellChild nevű non-profit szervezetet is támogatja 300 ezer brit fonttal, a herceg ennek tizenöt éve királyi patrónusa. A WellChild komoly orvosi kezelést igénylő gyerekeknek és fiataloknak nyújt támogatást, hogy ne kórházban, hanem otthon gyógyulhassanak, amennyiben lehetséges.

A Buckingham-palota a BBC-vel közölte, hogy nem kommentálja a könyv bejelentését.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!