Ne hagyja magát összezavarni, ez a kép nem a magyar megyei lapokról, hanem kínaiakról készült

2022. október 26. – 10:05

Másolás

Vágólapra másolva

„A külföldi média olyan, mint egy kínai fogadás. Van ott, ami csípős, van, ami nem. Van, ami édes, van, ami savanyú. De mégis bőséges a választék. A kínai média olyan, mint az amerikai gyorsétterem. Mindnek ugyanaz az íze. Egy méret mindenkinek megfelel. A választék korlátozott” – írta a Twitteren közzétett fotója mellé James M. Zimmerman, pekingi ügyvéd, író. A képen a pártkongresszus után kínai címlapok fotója látható, így:

Ilyet, vagy nagyon hasonlót már láttunk, nem is kell érte messzire menni, elég csak a KESMA megyei lapjait megnézni egy Orbán-interjú után, ahogy azt tette pl. a 444.hu is 2021. júliusban.

És, hogy mit gondol arról Orbán Viktor, hogy egy-egy kampányüzenetét vagy interjúját követően minden megyei címlapon ugyanaz a tartalom található róla? Amikor azzal szembesítette Orbánt az AP újságírója pár éve, hogy a reggeli sajtószemléiben azért lát annyi kormánykritikus hangot, „mert azok a kormánykritikus médiumok, akik függetlennek mondják magukat, mind a saját szempontjukból adják le a híreket. Azok meg, amik a kormányt támogatják, egyre összehangoltabban ugyanazt mondják, hiába vannak 476-an. Ha megnézzük a megyei lapokat, mindenhol ugyanaz az önnel [készült] interjú jelenik meg, mindenki ugyanazt a kormányt támogató mondatokat mondja”, akkor a miniszterelnök azt mondta:

„Még szép”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!