1,7 millió dollárért, 3 évig építenek egyetlen nyilvános vécét San Franciscóban

2022. október 25. – 14:48

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyszabású rendezvénnyel készültek felavatni San Francisco vezetői és helyi tisztviselői egy új nyilvános vécét, az ünnepség azonban elmaradt, miután egy újságíró kiderítette, hogy a toalett megépítése 1,7 millió dollárba kerül és csak 2025-ben készülne el, írja a Fox10 című helyi lap.

Matt Haney kaliforniai képviselő a Chronicle című lapnak azt mondta, „megmagyarázhatatlannak” tartja az őrjítő árat. „Örülök, hogy Noe Valley valamikor kap egy nyilvános vécét, de nem szabadna ennyibe kerülnie, és nem szabadna ilyen sokáig tartania, ezért dühös vagyok, és nem szeretném ünnepelni” – mondta.

A San Francisco-i Szabadidő- és Parkügyi Osztály szóvivője azt nyilatkozta, hogy a magas ár oka az is, hogy az építési költségek 20-30%-kal emelkedtek az elmúlt két évben, és a munkások bérköltségei és juttatásai drágák. „Azt is fontos megjegyezni, hogy az állami projektek és azok teljes költségbecslése nem csak az építmények felállításának árát tükrözi, tartalmazzák a tervezés, a rajzolás, az engedélyek, a felülvizsgálatok, a nyilvánosság tájékoztatása és az építésirányítás költségeit is” – mondta a szóvivő.

San Francisco hírhedt székletproblémája évek óta a helyi tisztviselők figyelmének középpontjában áll, ez késztette London Breed polgármestert, hogy tavaly decemberben új közegészségügyi és közbiztonsági kezdeményezést jelentsen be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!