Belehajtott egy buddhista templomba, és összetörte az ország legrégebbi vécéjét egy férfi Japánban

2022. október 18. – 19:15

Másolás

Vágólapra másolva

Teljes gázzal belehajtott, pontosabban betolatott egy Tofukuji buddhista templomba egy japán férfi. A templomban az ország kulturális örökségének egy darabját, Japán legrégebbi vécéjét őrizték, ami a balesetben darabjaira tört – írja a BBC. A sztoriban a hab a tortán az, hogy a férfi a Kiotói Örökségvédelemnél dolgozik, ergo az a munkája, hogy segítsen karbantartani és megőrizni az ország kulturális örökségének kincseit. Például azt a 700 éves vécét, amit összetört.

A balesetben szerencsére senki sem sérült meg. A történtek után a férfi maga hívta ki a rendőrséget, akiknek elmondta, hogy nem vette észre, hogy rükvercben hagyta a kocsiját, amivel véletlen belehajtott templomba, és letarolta a több száz éves toalettet is. A Tofukuji Kutatóintézet igazgatója megdöbbent, miután értesült a balesetről, egy szakértő szerint habár a kár nem helyrehozhatatlan, de rengeteg munkát igényelne a 15. századból származó vécé helyreállítása.

A több száz éves vécé, ami egy ideje már csak műkincsként funkcionál, a BBC szerint a Muromachi korszak (1336–1573) első felében épülhetett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!