Több mint ezer Paddington macit ajándékoz a Buckingham-palota egy brit gyermekszervezetnek

2022. október 16. – 09:50

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint ezer Paddington mackót és más plüssmacit ad a Buckingham-palota a Barnardo’s nevű brit gyermekjótékonysági szervezetnek, aminek II. Erzsébet királynő több mint 30 évig volt a védnöke – írja a BBC.

Miután a királynő szeptemberben meghalt, emberek százai vittek a Buckingham-palotához, a windsori kastélyhoz és a londoni Hyde Parkba is a virágcsokrok és mécsesek mellé egy-egy Paddington macit az egykori brit uralkodó emlékére. Ezeket a plüssmackókat gyűjtötték össze 200 önkéntes segítségével.

Az adományozás alkalmából a királyi család egy képet is megosztott a Twitteren, amin Kamilla brit királyné pózol több száz plüss Paddingtonnal. Kamilla 2016-ban vette át a szervezetben a védnöki posztot II. Erzsébettől. A képet a BBC szerint csütörtökön készítették, az első Paddington mackóról szóló könyv megjelenésének 64. évfordulóján.

II. Erzsébet királynő és Paddington maci még a nyári platinajubileumi ünnepségeken „találkoztak”, mikor Paddington hivatalos volt a királynőhöz teára a Buckingham-palotába. A találkozó olyannyira jól sikerült, hogy még egy lekváros szendvics is előkerült a királynő táskájából. Sok gyászoló tett a plüssmacik mellé egy lekváros szendvicset is a nemrég elhunyt brit uralkodó tiszteletére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!