Csőszt keresnek a Déri Miksa sétánynak

2022. szeptember 30. – 13:51

Csőszt keresnek a Déri Miksa sétánynak
A folyamatban lévő felújítás a Déri Miksa utcában – Fotó: Schöff Gergely / megujuloderiutca.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Furcsa álláshirdetés jelent meg a józsefvárosi önkormányzat honlapján: olyan „parkgondnokot” keresnek, aki felügyeli a Déri Miksa utca megújuló sétányát. Az utca megújításnál a lakók kifejezett kérése volt, hogy folyamatos felügyelet alatt legyen az új sétány, így őrizve a közbiztonságot és köztisztaságot – írja a Józsefváros Újság. A parkgondnok feladata tehát gyakorlatilag csőszködés lesz az újuló sétány felett.

A feladatra elsősorban olyan Csarnoknegyedben élő jelentkezését várják, aki szívesen felügyelné a sétányt, körbejárná naponta, vigyázna az ágyásokra, szemmel tartaná a környéket, „mint egy jó gazda”, írja az önkormányzat, hozzátéve: „minden Csarnok negyedi lakost arra bátorítunk, hogy szóljon a szomszédjának, hogy vajon nem ismer-e valakit a környéken, aki szívesen vállalná a feladatot”.

A csősz feladata tehát az, hogy ügyel a sétányra, a fákra, a növényekre, a játszótérre és az újonnan épített nyilvános WC használatára. Neki kell szintén figyelnie arra is, hogy az új fitneszparkot és a játszótereket megfelelően használják a lakók. Ezen kívül a csőszházban rengeteg játék és olyan eszköz is lesz, amit majd a csősznek kell kiadnia, és a nap végén begyűjtenie.

Aki kedvet érez a csőszködéshez, az az önkormányzat weboldalán jelentkezhet is a munkára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!