Teljes maffiahálózatot építettek ki a kecskeölő, kutyafenyegető vaddisznók

2022. szeptember 27. – 10:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az új-zélandi főváros, Wellington központjától pár kilométerre randalíroznak a vaddisznók, egy tanyán az elmúlt néhány hónapban 60 kecskegidát kaptak el – írja a The Guardian. Az állatok fosztogatnak, gidákat ölnek, és megfélemlítik a kutyákat is.

A kecsketejfarm egyik tulajdonosa, Naomi Steenkamp elmondta: gyakran csak lerágott csontdarabok és a paták, vagy a fej egyes részei maradnak hátra a kecskékből. „Olyan, mint egy gyilkosság helyszíne – panaszkodott a The Guardiannek. – Ha találnak valamit, ami ízlik nekik, és könnyen elérik, akkor mindig visszajönnek.”

Wellington városi tanácsa megerősítette, hogy Brooklyn külvárosi kerületben a vaddisznók száma egyre bővül, és problémákat okoz a helyieknek. Új-Zéland vaddisznóállománya az 1700-as években gyarmatosító hajókon behozott állatokból indult ki, mára az ország nagyjából egyharmadán elterjedtek, károsítják az őshonos ökoszisztémákat, megölik az újszülött állatokat, és gümőkórt hordozhatnak.

A városi tanács szerint nehéz megbecsülni, hogy mennyi vaddisznó lehet a környéken, de biztosan növekedett a számuk az elmúlt években. A tanács ugyan alkalmaz vadászt a túlszaporodás megállítására, de a vegyesen köz- és magánkézben lévő területek megnehezítik a munkát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!