Morbid árverés a NAV-nál: defibrillátorra, urnára és koporsóra is lehet licitálni

2022. szeptember 23. – 12:37

Másolás

Vágólapra másolva

Szokatlan árverésre kiírt tételeket találtunk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján: több temetkezési urnát, fakoporsókat és defribrillátort is közzétettek árverésre az oldalon, előbbiekre a liciteket pénteken este kilenc óráig tehetik meg az érdeklődők, személyesen viszont már nem nézhetik meg licit előtt, arra legfeljebb szeptember 16-ig volt lehetőség.

A temetkezési urnákat kb. 70 ezer forintra becsülték, de már 35 ezer forinttól lehet rájuk licitálni, mondjuk, jótállást nem biztosítanak hozzá. Állapotuk újszerű. A fakoporsók becsült ára 180 ezertől 260 ezer forintig terjed, így a legolcsóbbért minimum 90 ezer, a legdrágábbért 130 ezer forinttal lehet indítani a licitet, ugyancsak péntek estig. Gyors felmérés alapján a legolcsóbb, laminált koporsók kivételével egyébként minden koporsó 100 ezer forint feletti áron található a kereskedésekben, de inkább azt kívánjuk, hogy senkinek ne legyen szüksége erre a licitre.

Fotó: NAV
Fotó: NAV

Csak hogy az abszurditásfaktort kimaxoljuk, az oldalon van egy defibrillátor is: a 2017-es gyártmányú Saver One defibrillátorra még van pár napja annak, aki szeretne benevezni rá: 400 ezret ér, a licit 200 ezer forintnál kezdődik, és egészen szeptember 26. estig tart az árverés.

Fotó: NAV
Fotó: NAV
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!