A francia Pókember elérte a nyugdíjkorhatárt, úgyhogy megmászott egy 48 emeletes felhőkarcolót

2022. szeptember 20. – 10:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

48 emeletes felhőkarcolót mászott meg hatvanadik születésnapja alkalmából a francia Pókembernek becézett Alain Robert, írja a Reuters. Néhány éve döntötte el, hogy hatvanévesen be fogja venni a 187 méteres párizsi Tour TotalEnergies épületet.

„Szeretném megmutatni mindenkinek, hogy hatvanévesnek lenni nem jelent semmit – mondta a Reutersnek. – Ennyi idősen is lehetünk aktívak, sportolhatunk, egy csomó csodálatos dolgot művelhetünk.” Franciaországban egyébként 60 év a nyugdíjkorhatár, ezért is szimbolikus most ez a mászás.

Robert 1975 óta mászik, először a szülővárosa, a dél-franciaországi Valence melletti sziklákon gyakorolt. A TotalEnergies épületét már többször is megmászta, most az aktív nyugdíjasévek mellett a klímaváltozás elleni fellépésre akarta felhívni a figyelmet.

A francia Pókember eddig már több mint 150 híres építményt mászott meg, köztük a Burdzs Kalifát, az Eiffel-tornyot és a Golden Gate hidat. Többször előfordult már, hogy engedély nélkül mászott, gyakran le is tartóztatták miatta. Egyébként mindenféle biztosítóberendezés nélkül dolgozik, még kötelet sem használ, csak a puszta kezét, folyékony krétát és a mászócipőit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!