Kanye West sosem olvas könyvet, mert olvasni olyan, mint kelbimbót enni

2022. szeptember 19. – 16:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kanye West popkulturális ikon, egykori rapsztár, egykori amerikai elnökjelölt-jelölt és valójában egykori Kanye West (hiszen a művészneve egy ideje már hivatalosan az, hogy Ye) az Alo Mind Full podcast vendége volt, ahol szokásának megfelelően meghökkentő és nehezen értelmezhető dolgokat mondott.

Ezek közül is kiemelkedik az a rész, amikor a műsorvezető egy könyvről kezdett el beszélni, amit nagyon érdekesnek tartott, Kanye pedig azzal vágott közbe, hogy ő nem olvasta a könyvet, sőt tulajdonképpen egy könyvet sem olvasott, mert

„az olvasás nekem olyan, mint kelbimbót enni. Beszélni viszont olyan, mint egy kukoricás ravioli a Giorgio Baldiban”.

A Giorgio Baldi egyébként egy menő étterem Los Angeles egyik különösen drága környékén, Santa Monicán. A kukoricás ravioli Agnolotti néven szerepel az étlapon, fehérszarvasgomba-mártással tálalják, és mindössze 30 dollárba kerül.

Kanye azzal folytatta, hogy annyira utálja az olvasást, hogy az sms-eknek is csak az első és utolsó mondatát olvassa el. Később kitért arra, mennyire idegesíti őt, hogy nyelvtanilag helyes angolt kell használnia, különben nem veszik őt komolyan, és ha kijavítják egy hibáját, az olyan, mintha megállítanák az autóját, hogy megfújassák vele az alkoholszondát. Egy másik figyelemre méltó gondolatmenete az volt, hogy az Adidas és a Gap egy nagyobb terv része, aminek a célja az amerikai cégek és az amerikai ipar partvonalra szorítása (ehhez tudni kell, hogy a Gap amúgy tősgyökeres amerikai cég, Kaliforniában alapították, a boltjainak kétharmada Amerikában van).

Az olvasásfóbia tükrében különösen érdekes, hogy vajon mi történhet a Donda Academyn, Kanye magániskolájában, ami óvodáskortól az érettségiig tart, és a tanárokkal, diákokkal, plusz a diákok szüleivel is szigorú titoktartási szerződést írat alá.

A podcast itt nézhető-hallgatható meg:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!