Ünnepelt sztár a 91 éves spanyol asszony, aki tíz évvel ezelőtt Moncsicsit csinált Jézus portréjából

2022. szeptember 13. – 22:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gálaesttel ünnepelték azt a spanyol asszonyt, aki 2012-ben Moncsicsi figurát csinált egy Jézust ábrázoló freskóból, ami előbb nevetség tárgya, majd turisztikai látványosság lett Bojra falujában – írja az RTL.hu.

Tíz évvel ezelőtt a most 91 éves spanyol Cecilia Giménez úgy döntött, hogy kezébe veszi a falu templomában az egyik freskó, az Ecce Homo restaurálását. Bár a szándék nemes volt, a kivitelezés nem sikerült. Az elkészült portré ugyanis jobban hasonlít egy Moncsicsire, mint a töviskoszorút viselő Jézusra.

A falu népe akkor nagyon megharagudott az asszonyra, aki azt mondta, hogy a műve még befejezetlen. Végül nem is hagyták neki, hogy befejezze, amit elkezdett, a helyiek mással akarták elvégeztetni a freskó helyreállítását. Akkor talán még ők sem sejthették, hogy az elrontott festmény az ötezer fős település turisztikai látványossága lesz. Az RTL.hu cikke szerint a Giménez-féle falfestmény turisták ezreit vonzza a spanyol kisvárosba, akik hajlandóak belépődíjat is fizetni azért, hogy láthassak a templom falára felfestett, biztonsági üveggel védett Moncsicsi figurát. És ha valakinek nem lenne elég ez az élmény, vásárolhat magának moncsicsis táskát, hűtőmágnest, egéralátétet és bögrét is.

A RTL.hu cikke azt írja, hogy Giménez asszony betegsége miatt ma otthonban él.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!