Egy hangelnyelő doboz, és némán játszhat a virtuális világban

2022. szeptember 9. – 15:20

frissítve

Egy hangelnyelő doboz, és némán játszhat a virtuális világban

Másolás

Vágólapra másolva

Mennyi pénzt érne meg az önnek, hogy ne hallja a környezete egy fontos üzleti beszélgetését? Vagy ha éppen becsekkolt munka után a metaverzumba, de nem szeretné, hogy a családja is értesüljön arról, mi történik önnel a virtuális valóságban? A szomszédja sem fogja megtudni a lakóparkban, ha esetleg vadul kiabál az önfeledt játékban.

A Gizmodo cikke szerint fejlesztők is az imént kérdéseket tették fel, és arra jutottak, biztosan lesznek olyanok, akik pénzt is áldoznak arra, hogy elnémuljanak. Még akkor is, ha ez egy kicsit kényelmetlen. Nagyon röviden összefoglalva annyi történik, hogy a beépített mikrofon érzékeli a hangot, és Bluetoothon keresztül átküldi egy másik eszközre, például egy telefonra vagy egy játékkonzolra. A pláne nyilván az, hogy ezt senki nem fogja hallani, az ígéretek szerint 30 decibellel csökkenti az elhangzottak hangerejét, vagyis egy normális hangerejű beszélgetést suttogássá tud változtatni. Az nem derült ki, hogy mit lehet majd hallani, ha valaki hangosan üvölt, miután tizedjére lőtték le Call of Dutyban, de talán ez sem lesz annyira feltűnő a környezetének.

A Mutalknak keresztelt doboz (futurisztikus szájharmonika? futurisztikus BDSM-kellék?) több vezeték nélküli fejhallgatóhoz hasonlóan automatikusan észleli, ha felveszik, és elkezdi továbbítani a jelet, szóval nem kell attól félni, hogy valaki elkezdi szidni a mellette ülőt a metrón, hogy kiderüljön, nem kapcsolt be a cucc. Egyébként pedig sima mikrofonként is lehet használni, nem muszáj felszíjazni a fejünkre. A Panasonic érdekeltségébe tartozó Shiftall által megalkotott Mutalkot valószínűleg 140 dollárért lehet majd megvenni, ha piacra dobják, de egyelőre még nem árulják.

Alább egy kép arról, hogy ez az egész hogy működik, ide kattintva pedig kicsit bővebben is lehet olvasni róla:

Forrás: Mutalk
Forrás: Mutalk
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!