Diplomaták, figyelem, az Egyesült Királyság új miniszterelnöke Liz Truss, nem Liz Trussel!

2022. szeptember 7. – 11:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Eseménydús napja volt a brit Liz Trusselnek, a világ vezetői közül ugyanis többen neki és nem a frissen kinevezett brit miniszterelnöknek, Liz Trussnak gratuláltak a Twitteren.

A kavarodást az okozta, hogy Trussel @liztruss néven fut a Twitteren, az újdonsült miniszterelnök pedig @trussliz-ként.

A brit nő mindenesetre nem vette rossz néven a hirtelen jött nemzetközi érdeklődést, kedélyesen reagált a gratulációkra, és többek között a svéd kormányfői hivatal célt tévesztett (és azóta törölt) meghívására is válaszolt, azt írta, „készítsék a húsgolyókat!”.

A Twitter népe hamar felfedezte magának a kamu-Trusst (illetve igazi Trusselt), tömegesen osztották meg vicces válaszait, és kérték tőle, siessen a királynőhöz, hátha őt nevezi ki az uralkodó miniszterelnöknek az igazi Truss helyett. Nem így lett, bár Trussel természetesen erre a meghívásra se mondott volna nemet, a brit királyi családnak címezve azt írta, ugyan mostanában elég elfoglalt lesz, „a holnapi napom még szabad”.

Liz Trussel korábban egyébként nem volt kifejezetten aktív a Twitteren, 2018-ig viszont rendszeresen kritizálta a londoni tömegközlekedést, szóval ha mégis összejönne a találkozás a királynővel, talán lesz miről beszélgetniük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!