Burgerezőt nyitott az egyik leghíresebb amerikai youtuber, 10 ezer ember állt sorban előtte

2022. szeptember 06. – 16:43

Másolás

Vágólapra másolva

Megnyitotta saját burgerezőjét Jimmy Donaldson, vagy ahogy sokkal többen ismerik, MrBeast egy New Jersey-i plázában. A világ egyik legismertebb youtubere a videómegosztón több mint 100 millió követővel büszkélkedhet, és a Beast Burger nevű étterme megnyitójára az American Dream Mall plázában ebből nagyjából 10 ezren jöttek el, dugig megtöltve az egész épületet. A tízezres szám persze MrBeast saját becslése, de a helyi sajtó szerint is lehettek ennyien, illetve a videókon is jól látszik, hogy valóban óriási a tömeg:

MrBeast extravagáns, látványosan sokba kerülő videókkal lett a legnagyobb YouTube-sztárok egyike, általában valamilyen extrém kihívást tűz ki maga, vagy a követői elé, néha hatalmas pénzdíjakkal csábítva a próbálkozókat, illetve rendszeresen adományoz is jótékony célra kisebb vagyonokat. A leghíresebb videója az volt, amiben kibérelt egy stúdiót, amiben felépítette a Squid Game tévésorozat hírhedt játékait, és önként jelentkezőkkel végigjátszatta azokat (persze nála nem halt meg senki).

A Beast Burger sem teljesen új ötlet, házhoz szállítós verzióban 2020 végén indult el 300 partner étteremmel. Ez a biznisz ma már 1000 helyre terjeszkedett, és MrBeast tavaly nyári nyilatkozata szerint fél év alatt 100 millió dolláros forgalmat generált. Beülős helyként azonban mostanáig nem létezett a Beast Burger, és mint a mellékelt ábra mutatja, elég nagy igény volt rá. MrBeast egy Twitter-posztban azt írta, a nyitás napján megdöntötték a 24 óra alatt eladott legtöbb hamburger rekordját – hogy ez valóban így van-e, egyelőre kérdéses, mivel az ilyesmit számontartó Guinness World Records hivatalos Twitter-csatornája egyelőre csak annyit reagált, hogy „küldd el a számokat, Jimmy”.

Kövess minket Facebookon is!