Több mint 60 kilométert evezett egy kivájt tökben egy férfi a Missouri folyón

2022. augusztus 30. – 08:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nebraskai férfi, Duane Hansen 60 éves lett, és múlt szombaton egészen különös, sőt a szó legszorosabb értelmében tökös módját választotta saját maga megünneplésének:

csónakot faragott egy több száz kilós tökből, majd beleült, és reggel fél nyolctól este fél hétig evezve több mint 38 mérföldet (vagyis a nagyjából 61 kilométert) tett meg így a Missouri folyón.

A férfi a nebraskai Bellevue város nyilvános csónakdokkjától indult el, és végül Nebraska Cityben kötött ki. A célja az volt, hogy Guinness-rekordot állítson fel, de az még a dolog hitelesítésére felkért nebraskai tisztségviselők számára is csak a helyszínen lett világos, hogy a hobbiból régóta óriás zöldségeket termesztő Hansen csónakként akarja használni a tököt. Ők eredetileg azt hitték, csak az a cél, hogy a sokszáz kilós zöldséget sikerüljön leúsztatni a folyón egyik városból a másikba.

A hóbortos szülinapozásról Bellevue városa a Facebookon számolt be:

Ha ezek után bárki kíváncsi lenne, hogy pontosan mennyi a tökben hajózás korábbi rekordja, annak eláruljuk, hogy 25,5 mérföld, vagyis 41,038 km, amelyet 2018-ban állítottak fel a Guinness World Records honlapja szerint. Kylie Galloway, a Guinness World Records szóvivője a CNN-nek azt mondta, hogy a szervezet már megkapta Hansen kérelmét a címre, de egyelőre még várják a bizonyítékokat, amelyek alapján hitelesíthetnék a rekordot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!