Három napra 36 ezer kilométerről állított ki számlát egy kanadai autókölcsönző

2022. augusztus 27. – 10:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kanadai nőtől nyolcezer dolláros, átszámítva több mint két és fél millió forintos autóbérlési díjat vont le az Avis autókölcsönző vállalat, miután mindössze 300 kilométert tett meg Toronto környékén – írja Guardian.

Giovanna Boniface a nyolcezer kanadai dolláros számlát nem a három nap alatt valójában megtett kilométerek után kapta.

A kölcsönző cég azt állította, hogy a nő három nap alatt 36 ezer kilométert tett meg, ami közel annyi mint a Föld kerülete.

Boniface természetesen nem autózta körbe a bolygót ennyi idő alatt: bérelt autójával lányát vitte egyetemre és anyósát látogatta meg, a Torontótól valamivel több mint 100 kilométerre lévő Kitchener városában. Ez a nő becslései szerint nagyjából 300 kilométer lehetett.

Mielőtt hazaindult volna Kanadából a biztonság kedvéért ellenőrizte számlakivonatát, ekkor realizálta: több mint nyolcezer dollárt számlázott neki az autókölcsönző cég. Személyes panaszra nem maradt ideje, az ügyfélszolgálaton próbált intézkedni, de sokáig úgy tűnt a cég nem igazán érti mi a probléma a számlával. Twitteren közzétett képen az is látszik, hogy a cég kilométerenként 25 centet kért el, de nem csak 300, hanem mindjárt 36 ezer kilométerért.

A Boniface története csak kilenc nap után oldódott meg, azt követően, hogy sajtónyilvánosságot kapott az ügye. A kölcsönző végül elismerte a hibát és jelezték, hogy a többletköltséget visszatérítik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!