Malacsuttogó tűzoltókat fotóztak Esztergályhorvátiban

2022. augusztus 23. – 09:16

Malacsuttogó tűzoltókat fotóztak Esztergályhorvátiban
Fotó: pacsai katasztrófavédelmi őrs

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság beszámolója következik változtatás nélkül:

„Győzött a tűzoltói leleményesség 🐷 A tűzoltó mindenre képes. Mindenre is. ‼️ Tegnap délután Esztergályhorvátiba riasztották a pacsai hivatásos tűzoltókat, mert egy malac 🐖 beleesett egy másfél méteres aknába, tulajdonosa pedig nem tudta onnan kiszabadítani. A kollégák a ”tetthelyen„ konstatálták, hogy itt bizony nem egy kis röfit, hanem egy közel 2️⃣0️⃣0️⃣ kilós sertést kell kimenteniük – a valóban – szorult helyzetéből.

A ”malac„ segítségére egy munkagép is érkezett a helyszínre, ami megpróbálta leemelni az akna fedelét, sikertelenül. Ahogy telt az idő 🕑, úgy tűnt egyre reménytelenebbnek a mentés, de végül a tűzoltói 🧑‍🚒 leleményesség győzött: a pacsai egység tagjai az akna oldalát kéziszerszámokkal ⚒ szétszedték, kicsit leástak és egy járatot készítettek elő a röfinek.

A trükk bejött, az egység és a gazda közösen, kukoricával 🌽 kicsalogatta az állatot a fogságából. A bravúros mentés a bizonyíték rá, hogy a tűzoltók bármire képesek. Akár tűzoltásban 🔥💦, akár ”malacsuttogóként„ 🗣🐷... Mindig a maximumot hozzák. 💯 ”

És a poszt:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!