Két turista úgy gondolta, jó ötlet szörfölgetni egyet a velencei Canal Grandén

2022. augusztus 18. – 14:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda reggel két férfi úgy döntött, elmennek szörfözni egyet Velencében. A tengerpart helyett viszont a központi csatornát, a Canal Grandét vették célba, ahol fel-alá száguldoztak elektromos szörfdeszkáikon, írja a CNN.

A Canal Grande Velence fordított S alakú, történelmi épületekkel szegélyezett fő csatornája, ami nemcsak a UNESCO világörökség részét képezi, de Velence fő víziútja is. Több videó is dokumentálta a két idiótát kalandvágyó fiatalembert, ahogy a csatornán közlekedő vízibuszokat és taxikat kerülgetik az eFoilokon (elektromos szörfdeszkákon).

A mutatványtól természetesen se a hatóságok, se a polgármester nem volt elragadtatva. Luigi Brugnaro polgármester a Twitteren közzétett egy videót a szörfösökről, „fennhéjázó idiótának” nevezte őket, akik gúnyt űztek a városból, és vacsorát is ajánlott annak, aki segít beazonosítani a két férfit.

Az Il Gazzettino nevű helyi lap később arról számolt be, hogy a párost elkapták. A két (egyenként körülbelül 25 000 euró értékű) szörfdeszkát elkobozták tőlük, mert nem voltak biztosítva, és mindkét szörföst 1500 eurós pénzbírsággal sújtották, mert veszélyeztették a csatornán közlekedők biztonságát. Azonnal kiutasították őket a városból.

A város azt tervezi, hogy eljárást indít a páros ellen, amiért megsértették Velence imázsát, és felvették a kapcsolatot a két férfi konzulátusaival is. Arról nem árultak el információt, hogy milyen nemzetiségűek voltak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!