Győrben villant valami

2022. augusztus 9. – 11:19

Másolás

Vágólapra másolva

Ismeretlen eredetű fény- és hangjelenség ébresztette éjfél után a győrieket – írja az Időkép. Az oldal által üzemeltetett egyik webkamera Győrújbarát fölött kedd éjjel 0:40-kor le is kapta a villanást, így nézett ki:

Az Időkép szerint abban az időszakban Győrben több helyütt is nagy robajról számoltak be, és néhány városrészben még az áram is elment egy kis időre.

Valószínűleg nem csillagászati vagy meteorológiai jelenségről lehet szó, ugyanis a fény az erősen felhős égbolt alatt villant, eredete ez alapján felszíninek tűnik – írja az Időkép. A Kisalföld.hu már érdeklődött az E.ON-nál is, mi lehetett a fényjelenség.

Frissítés 12:05 – Az E.On válaszolt is a Kisalföldnek, azt írták, „kedd hajnalban Győrben, 0:40 perckor tapasztalható fény- és hangjelenséget a Kandó Kálmán úton található transzformátor alállomásunkban egy nagyfeszültségű készülék meghibásodása okozta. A meghibásodás miatt 4-6 perces áramszünetet tapasztalhattak a környéken élők: a villamosenergia-ellátást átterhelésekkel az ügyfelek egy részénél 4 perc alatt, másik részüknél 6 perc alatt sikerült helyreállítani.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!