Hazatért Angliába Bob, az Amerikáig elkóricált postagalamb

2022. július 30. – 17:07

frissítve

Hazatért Angliába Bob, az Amerikáig elkóricált postagalamb
Fotó: Monroe County Alabama Animal Shelter

Másolás

Vágólapra másolva


Hányattatásai után végre hazatért az Egyesült Királyságba az galamb, aki egészen az Egyesült Államokig kóricált el, miután lelécelt Guernsey apró szigetéről, egy galambversenyről, írja a BBC.

A galamb neve Bob, és egész szép utat járt be: Guernsey-ről indulva nem hazafelé, a 600 kilométerre fekvő észak-angliai Tyneside területére indult, hanem egy nagy levegővel átzúzott az Atlanti-óceánon, végül 7000 kilométerre az indulási ponttól, Alabamában nyugodott meg.

Alabamában egy bácsihoz szállt be, majd egy állatmenhely munkatársai a lábgyűrűje alapján azonosították Bobot. Értesítették a gazdáját, aki hanyatt-homlok repült is érte, mondjuk ő repülővel.

A hálás tulaj köszönetet mondott mindenkinek, aki segített megtalálni Bobot:

„Ha egy galamb eltűnik, szinte soha nem látjuk viszont, mivel a ragadozó madarak általában megölik őket. Ezért örülök ennyire, hogy visszakaptam Bobot, aki egészen a szívemhez nőtt.”

– mondta a gazda, ki amúgy 120 galambot gondoz. Szerinte a négyéves Bob egy hajón potyázhatott, ahová egy vihar elől menekülhetett. A galamb eléggé lefogyott, de a gazdája szerint hamarosan újra virgonc lesz, de versenyen már nem fogja indítani. Mi vár akkor rá? „Élvezheti az életet, ehet-ihat, sőt jöhet a szex is, mivel tenyészállat lesz belőle” – viccelődött a boldog tulajdonos.

Bob pár napja végül New Orleansból szállhatott haza, de már gazdájával, a British Airways egy gépén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!