Már 100 millió meleg vizes fenékspricnis vécéülőkén lehet trónolni Japánban

2022. július 26. – 10:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A japán vécégyártó cégeket foglalkozó tömörítő ipari kamara büszkén adta hírül be, hogy a szigetországban üzembe helyezett meleg vizes fenékspricnis vécéülőkék száma átlépte a 100 milliót. De miként jutottak el ide a japánok?

A meleg vizes bidéfunkcióval ellátott vécék és vécéülőkék 1964-ben érkeztek meg Japánba, és ez alapjaiban változtatta meg az ország lakóinak fenékmosási szokásait. Először csak az egészségügyi intézményeket látták el ilyen eszközökkel, később megindult a hazai gyártás, termékfejlesztés, innováció is, majd széles körű reklámkampányok indultak a lakosság ösztönzésére. A beetetés sikeres volt, segítségével a hétköznapi háztartásokban egyre inkább rákaptak a spricnis megoldásra, de az átütő sikert egy 1982-es tévéreklám hozta el.

A gyártók azonban nem ültek a babérjaikon, folyamatos innovációkkal tették egyre vonzóbbá a fenékmosást. 2022-re a háztartások már 80 százaléka rendelkezik spricnis vécével, de az irodaházakban, bevásárlóközpontokban, szállodákban, vonatokon és pályaudvarokon is elterjedtek.

A japánok felmérték azt is, miért népszerű ez a termék. A leggyakoribb válasz szerint azért, mert higiénikus és jó érzés használni. A válaszadók 97 százaléka továbbra is szívesen használná a meleg vizes vécéspricnit, ami azt jelzi, hogy ha egyszer valaki rákapott, nehezen mond le róla. 82 százalékuk szerint a termék jól eltávolítja, amit el kell távolítson, minden második felhasználó szerint pedig egészen egyszerűen frissítő, jó érzés a meleg vizes tisztítás.

A meleg vizes spricni előtt még hatalmas távlatok állnak, az utóbbi időben Amerika, Európa, Ázsia és a Közel-Kelet sok országaiban is megnőtt iránta az igény, a piac évről évre növekszik. Magyarországon még ritka az ilyen szerkezet, mint maga a bidé is, de Európa több országában gyorsan terjed. Olaszországban egy ideje például lakásfelújításoknál már kötelező külön bidét is felszerelni a fürdőszobában. Ha olyan kicsi a helyiség, hogy a bidé nem férne el, akkor ki lehet váltani egy ilyen fenékmosós vécécsészével is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!